Wanneer je een Labradoodle pup of herplaatser in huis haalt zul je ook andere spullen nodig hebben. Om de hond een plek te geven, verzorgen, voeden en vermaken bijvoorbeeld. Je kunt dan denken aan praktische zaken als een voerbak, bench, kussen of hondenspeelgoed. Maar je moet niet vergeten dat er ook verzorging nodig is.

Er zijn veel ontzettend leuke en vooral handige spullen te koop die je echt in huis moet hebben. In sommige gevallen puur vanuit praktisch oogpunt. Aan de andere kant omdat je de hond ook een goede uitdaging wilt geven, zoals hiervoor besproken.

Welke verzorgingsmiddelen heb je nodig?

De verzorging van een Labradoodle stopt niet bij het borstelen van het prachtige haar. Je hebt ook te maken met gebit verzorging, nagels en het verzorgen van de omgeving. Waardoor de hond en jij als baasje gezonder blijven. Welke verzorgingsmiddelen je nodig hebt is deels afhankelijk van in welke omgeving de hond opgroeit.

De verzorgingsmiddelen die je nodig hebt kun je vaak overal kopen. Maar lang niet alle producten die je koopt hebben het gewenste resultaat. Je kunt daarbij vooral denken aan verzorgingsmiddelen voor de behandeling van vlooien, teken en mijt.

Dit komt vaak omdat de middelen die je kunt kopen voor de algemene hondenvacht zijn. Waarbij de Labradoodle een andere vacht heeft dan de meeste honden. Daarom is het goed om je hierin te verdiepen.

Welke Labradoodle speelgoed heb je nodig?

Zoals eerder gezegd is de labradoodle een bijzonder slimme en energieke hond. Daar moet je het hondenspeelgoed natuurlijk op afstemmen. Je kunt denken aan balletjes en speelgoed om mee te gooien. Maar ook aan de verschillende denkspellen die er te koop zijn. Zodat je ook op dagen dat je wat minder kunt wandelen en sporten kan voorzien in vermaak en de behoeften.

Met goede hersenwerk hondenspeelgoed zorg je ervoor dat de hond zijn neus moet gebruiken. Wat gelijk staat aan een stevige wandeling. Daarbij leert de hond de mogelijkheden van de neus. Dit is voor vrijwel ieder ras, maar vooral voor drukke en energieke rassen belangrijk. Zo kun je meer rust in wandelingen brengen.

Neem ook tijdens korte wandelingen de tijd om een hond te laten snuffelen. Dit zorgt voor meer rust in huis en is bij veel honden de basisbehoefte. Het leren van een neus gebruiken begint al vanaf de pup tijd van een hond.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?

Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando

Welke veilige Labradoodle vervoersmiddelen heb je nodig?

Ga je er vaak op uit? Dan wil je een Labradoodle natuurlijk op een veilige manier kunnen vervoeren in de auto of met de fiets. Je kunt dan denken aan speciale autokooien en fietsriemen.

De speciale autokooien hebben als voordeel dat deze bij een ongeluk heel blijven. Waar een bench van gaas zal splijten en voor meer schade kan zorgen. In de meeste professionele autokooien is zelfs een kreukelzone aanwezig. Die een groot deel van de klap zal opvangen.

Kies je liever de fiets? Dan is een van de mogelijkheden een kar kopen. Een speciale hondenkar is aan de onderkant stevig en is voorzien van lichte vering. Daarnaast is het materiaal steviger dan bij andere soorten fietskarren. Waardoor deze beter geschikt is voor het vervoeren van een Labradoodle.

Welke voeding heeft de Labradoodle nodig?

Er zijn verschillende soorten voeding die voor een Labradoodle geschikt zijn. Je kunt denken aan een gevarieerd aanbod vers vlees. Daardoor krijgt de hond bouwstoffen binnen die nodig zijn om energie te krijgen en een gezond lichaam te behouden. Het voeren van vers vlees heeft ook nog een ander voordeel, de tanden van de hond blijven mooier en er is minder tandplak aanwezig.

Wanneer je liever brokken voert is het goed te kijken naar brokken die voor een Labradoodle geschikt zijn. Waarbij alle voedingsstoffen, bouwstoffen en mineralen aanwezig zijn.

Er zijn dus verschillende soorten voedingen die je kunt kiezen. In het boek Labradoodle geheimen wordt hieraan meer aandacht besteedt zodat je precies weet waarop je kunt letten voor een goede voeding van deze actieve hond.

Ook beweging en behandelingen zijn verzorgen

Wat veel mensen niet weten is dat een hond snel vast kan zitten en rugklachten kan hebben. Net als bij mensen is het dus verstandig om jaarlijks een fysiotherapeut te bezoeken. Die de hond van top tot teen kan nakijken en behandelen. Of een hond klachten heeft zie je als baasje vaak niet maar kan wel degelijk zo zijn.

Je kunt een pijnlijke rug of heupen opmerken door de warmte te voelen. Deze pijnlijke plekken stralen namelijk vaak warmte uit. Waarna je de hond bij het aanraken en masseren vaak terug ziet krabben omdat het pijnlijk is.

Een jaarlijks bezoek aan de fysiotherapeut voor honden behoort dus tot de verzorging van de energieke labradoodle. Want juist omdat de Labradoodle zo energiek is kunnen er ook eerder klachten ontstaan.