In Nederland zijn er verschillende betrouwbare fokkers actief. Het herkennen van een betrouwbare fokker van het Labradoodle ras is ondanks het ras inmiddels groots vertegenwoordigd is nog altijd lastig. Toch zijn er verschillende manieren waarop je de juiste keuze kunt maken.
Een goede betrouwbare Labradoodle pup koop je vanaf de juiste leeftijd, met erkende papieren en in de juiste conditie. Je zal een Labradoodle hond dan ook pas meekrijgen wanneer deze aan specifieke voorwaarden voldoet.
Je kunt denken aan testen voor eventuele erfelijke ziekten, gedragstesten vanuit de fokker en ook de noodzakelijke inentingen. Daarop als aanvulling krijg je in veel gevallen ook een stamboom waarop je direct kunt zien hoe de fok van de hond in elkaar steekt.
Ook hierover lees je in het boek Labradoodle geheimen meer. Waarbij de investering in dit boek je veel zal opleveren op de korte en lange termijn omdat je de juiste keuzes kunt maken.
Het bezoeken van een betrouwbare fokker
Bij een bezoek aan de fokker merk je het vrijwel direct of het een broodfokker of goede fokker betreft door de manier waarop pups opgroeien. Je kunt denken aan de plek waarin de Labradoodle pups opgroeien en de sociale activiteiten. Waarbij de pups al mensen hebben gezien en lekker kunnen spelen met de andere honden. Maar ook al zijn meegenomen naar een dierenarts en er al eerste stappen zijn gezet in het zindelijk maken.
Veelvoorkomende aandoeningen.
Er zijn veel verschillende aandoeningen die voor een Labradoodle ernstige gevolgen kan hebben. Je kunt denken aan ziekten die intensief behandeld moeten worden maar ook epilepsie komt steeds vaker voor. Dit is vaak door inteelt binnen het ras. Waardoor goede fokkers hierop intensief testen en volgens strikte richtlijnen een fokprogramma opzetten.
Daardoor is het aanbod bij goede en erkende fokkers vaak minder groot en hanteren de fokkers een wachtlijst voor aanbod. Waarbij de plaatsing ook goed bekeken zal worden. In de meeste gevallen
Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?
Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.
Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando
Met de juiste informatie voorkom je dus dat je voor grote problemen komt te staan. Waarover je in het boek Labradoodle geheimen ook meer zal lezen en de nodige adviezen krijgt.
Kiezen voor een Labradoodle pup of herplaatser?
Natuurlijk zijn er regelmatig ook herplaatsingen van Labradoodle pups en honden. Dit komt omdat het een ras is dat vaak flink onderschat is. Je hebt te maken met een energieke hond, vacht die een intensieve verzorging nodig hebt en mensen die toch allergisch blijken te zijn. Omdat er een aantal verschillende allergieën zijn.
Zo kan het voorkomen dat je niet allergisch bent voor de haren maar de huidschilfers. Dat zorgt er ook voor dat er veel kritiek is op de benaming hypoallergenen hond. Omdat veel mensen er toch niet tegen te kunnen.
Er is dus een aanzienlijke kans dat je een herplaatser via de fokker kunt vinden. Zodat de hond toch een gouden mandje kan krijgen.
Welke kosten brengt een fokker in rekening?
De hond zelf zal ongetwijfeld een prijs hebben. Maar er worden mogelijk ook andere kosten voor een onderzoek, enting of test gemaakt. Deze worden vrijwel altijd, al dan niet deels, doorberekend aan de nieuwe eigenaar. Dit is een normale wijze van handelen waarbij je ook de nodige uitslagen en de informatie te zien krijgt.
Door het uitvoeren van de testen krijgt een fokker inzicht in erfelijke aandoeningen, gezondheid en de bouw van de hond. Deze onderzoeken worden vaak onafhankelijk uitgevoerd door een erkende arts of specialist.