Chihuahua kopen - waar moet je op letten?

Je wilt natuurlijk een gezonde Labradoodle in huis halen. Daarom is het belangrijk waarop je tijdens een keuze moet letten. Je kunt in eerste instantie denken aan vragen waarvoor je een antwoord zoekt en aan de andere kant voorwaarden die je wilt stellen.

Op deze manier ben je goed voorbereid op de wirwar van broodfokkers en ongezonde fokkers. Daar voorkom je dus mee dat je de verkeerde keuze maakt.

Waarop je kunt letten bij het in huis halen van een Labradoodle is te vinden in het boek Labradoodle geheimen. Waarbij er diepgaand wordt ingegaan op vragen die jij jezelf kunt stellen. Ben je wel klaar voor een energieke en slimme Labradoodle in huis. Waar moet je rekening mee houden en aan welke behoeften moet je kunnen voldoen.

Waarom zou je voor een Labradoodle kiezen?

Een Labradoodle is zeker een maatje voor het leven. Het geweldig slimme, energieke en vriendelijke karakter maken van dit ras een absoluut gezinslid. Daarmee is een gezinshond geboren en kan dat al een van de redenen zijn waarvoor je dit ras kiest.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar een hond die geschikt is om mee te sporten en trainen. Dan heb je aan de energieke Labradoodle zeker een goede hond. Want deze hond houdt van uitdaging en bewegen.

Nog een andere reden is (helaas) nog altijd minder bekend. Dat is de mogelijkheid om Labradoodle honden in te zetten als therapie en hulphonden. Door het slimme karakter en stabiliteit kun je van dit ras echt aan. De hond heeft een aanzienlijke werklust en zal je dus niet teleurstellen.

Wat voor hond haal je in huis?

Je haalt met de Labradoodle dus een echte gezinshond in huis die absoluut behoefte heeft aan goede beweging en voldoende uitdaging. Maar ook een ras dat altijd voor je klaar zal staan en die geschikt is voor mensen met een allergie voor huisdieren waaronder honden. Omdat de vacht van een labradoodle geen allergische reactie veroorzaakt.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?

Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando

Wat kost een Labradoodle eigenlijk?

Het karakter, de eigenschappen en mogelijkheden die een Labradoodle zijn natuurlijk belangrijk om een keuze voor dit ras te maken. Maar ook wat een hond kost is belangrijk. Want hoeveel kost het ras bij een goede fokker.

De prijzen voor een Labradoodle verschillen per fokker. Soms zijn de kosten hoger maar komt dit omdat er verschillende tests worden afgenomen. Die problemen al in een vroeg stadium moeten vaststellen. Bij deze groep fokkers moet je aan € 1900,- tot € 2200,- euro denken.

Hoewel je zou verwachten dat broodfokkers een lagere prijs hanteren is dit vaak niet het geval. De prijzen zijn vaak hoger dan bij een goede en erkende fokker. Waarbij de pups vaak direct beschikbaar zijn en je niet op een wachtlijst komt te staan. Wat bij de meeste erkende fokkers wel het geval is vanwege de grote vraag en beperkte aanbod.

Met welke aankomende kosten moet je rekening houden?

Als je een Labradoodle in huis hebt gehaald komen er de eerstkomende tijd nog verschillende andere kosten aan. Je kunt denken aan kosten voor de entingen die er nodig zijn. Hoewel dit in vergelijking met de aankoop in het niets valt is het wel degelijk iets waarop je moet letten en goed is om te weten.

Daarnaast behoort ook het behandelen van wormen en afhankelijk van de tijd het behandelen van de tekenbeten soms bij de kosten waarmee je te maken krijgt.