Chihuahua pups karakter en achtergrond

Een Labradoodle is een bijzonder lieve hond waarmee je een echt gezinslid in huis haalt. Maar je moet niet vergeten dat het ras ook de nodige uitdagingen nodig heeft. Deze uitdagingen bestaan uit fysieke uitdagingen waarbij je kunt denken aan sport of wandelen en rennen. Maar zeker ook uit de mentale uitdagingen. Je het immers een bijzonder intelligente hond in huis gehaald.

De Labradoodle is ook een bijzonder nieuwsgierige hond. Daardoor is een goede sturing en controle van groot belang. Het zorgt ervoor dat de hond ook snel afgeleid is en de aandacht verliest.

Deze nieuwsgierigheid weerspiegeld het karakter van de Labradoodle absoluut. Het is iets waar je veel plezier aan kunt beleven, omdat dit hondenras voor maar weinig hondensporten niet geschikt is.

Het energieke karakter van de Labradoodle

De Labradoodle is een bijzonder energieke hond met een karakter van goud. De hond heeft dan ook een bijzondere werklust en staat altijd klaar voor de nodige uitdagingen. Dit energieke karakter zorgt er dan ook voor dat het een echte gezinshond is die voor iedereen binnen het gezin klaarstaat.

Omdat de Labradoodle zo energiek is blijft een goede sport beoefenen of trainingen doen ontzettend belangrijk. Het geeft de hond meer rust omdat het de energie die het door de dagen heen opbouwt kwijt kan.

Maar de energie is niet alleen op fysiek gebied bij de Labradoodle zichtbaar. Ook mentaal zul je aan de bak moeten met hersenwerk en afwisselende rondes wandelen waardoor de neus optimaal zal worden gebruikt.

Het tolerante karakter van de Labradoodle

De Labradoodle is zeer tolerant naar zijn directe omgeving en kan vrijwel altijd met kinderen in een huis worden geplaatst. Waarbij zowel de hond als de kinderen op een gepaste wijze met elkaar moeten leren omgaan.

Bij honden uit de omgeving kan het soms minder goed liggen door de dominante houding. Die dit ras vaak onbedoeld aanneemt en voorkomt uit de nieuwsgierigheid van de hond. Daarop moet je dus echt wel berekend zijn. Hoewel dit in de meeste gevallen goed gaat bij een juiste aanpak.

Het intelligente karakter van de Labradoodle

Een van de meest intelligente honden is de Labradoodle. Dit merk je aan alles dat de hond kan en voor je wil doen. Daarbij is het karakter door deze intelligentie bijzonder stabiel en vriendelijk. Het zorgt er overigens wel voor dat je voortdurend aan de slag bent met leren en consequent zijn.

De intelligentie zorgt er ook voor dat de hond ingezet kan worden als therapiehond en zelfs als een hulphond voor verschillende soorten beperkingen. Door de leerbaarheid van deze hond zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Dat maakt de Labradoodle als hondenras meer dan bijzonder en zeker een aanrader om in huis te halen.

De Labradoodle als gezinshond

Als gezinshond doet de Labradoodle het overigens ook meer dan goed. Met de Labradoodle heb je namelijk een vriendelijke hond die oog voor het gezin en activiteiten heeft. Het maakt een gezin in veel gevallen compleet.

Natuurlijk is het bij een Labradoodle als gezinshond belangrijk dat deze voldoende wordt uitgelaten en betrokken bij wat er binnen het gezin gebeurt. Waarbij de Labradoodle vaak ook wordt gekozen als er sprake is van een allergie. Omdat de vacht van deze hond niet uitvalt maar voortdurend door groeit en daarmee geen allergische reactie zal veroorzaken.

Door het lieve en speelse karakter brengt de Labradoodle zeker leven en gezelligheid in huis. Deze hond zal dan ook altijd aanwezig zijn waardoor je hem niet kunt overslaan. De aandacht die deze hond vraagt en nodig heeft, daar moet je absoluut tegen kunnen.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?

Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando

Wat u moet weten over Chihuahua pups

Chihuahua’s staan wereldwijd bekend als de kleinste honden ter wereld. Zo kunnen ze erg scherp en fel tegen andere honden zijn. Vaak ligt dit aan de opvoeding en de socialisatie die de Chihuahua pups meekrijgen van hun eigenaren. Zo is het optillen van Chihuahua pups waar andere honden in de buurt bij zijn niet verstandig.

Chihuahua pups kunnen zeer fel zijn, maar ze accepteren soortgenoten eigenlijk zeer goed. Chihuahua pups zijn juist erg nieuwsgierig naar andere honden. Daarentegen zijn Chihuahua’s erg wantrouwend tegenover vreemde. Een volgroeide Chihuahua kan ongeveer een gewicht tussen de 1 en 3 kg hebben.

Chihuahua’s zijn over het algemeen langharig of kortharig. Een kortharige Chihuahua heeft vaak een glanzende en zachte vacht. Een langharige Chihuahua heeft lang, fijn en zacht haar. Het haar van een langharige Chihuahua kan steil of licht golvend zijn. Zo zal een langharige Chihuahua vaak een forse kraag rondom de nek en langharige oren. Vooral in de winter hebben Chihuahua’s een dikkere vacht en wanneer het warmer wordt zullen Chihuahua’s uitharen.

Maar door de populariteit van de beestjes komen ook nadelen. Zo worden Chihuahua’s ongecontroleerd gefokt en zo ontstaan er op latere leeftijd ziektes en complicaties. Voor nieuwe eigenaren kan dat zeer vervelend zijn wanneer op latere leeftijd de hondjes ernstig ziek worden. Het is dan ook verstandig om bij een gecertificeerde fokker Chihuahua pups te kopen.

Deze fokkers hebben namelijk kijk op de bloedlijnen en zorgen er persoonlijk voor dat er geen zwaktes of ziektes ingefokt worden. Natuurlijk is niet alles te voorkomen, maar wanneer u pups bij een gecertificeerde fokker koopt weet u zeker dat u een sterke Chihuahua pup terug kreeg.

Ook op het internet wordt er momenteel veel gehandeld in pups. Op websites zoals Marktplaats en Ebay worden dagelijks wel Chihuahua pups gekocht en verkocht. Maar er zijn ook veel zwarte handelaren in Chihuahua pups op het internet te vinden die niet vertrouwen zijn. Zo zullen de prijzen voor een Chihuahua pup erg gunstig zijn, maar zoals u al eerder kon lezen weet u niet hoe het beestje gefokt is.