Chihuahua verzorging voor vacht, gebit, nagels en gezondheid

De meeste honden hebben een vacht die gedurende het jaar veranderd. Deze moet je dus elk jaar bij een trimmer brengen voor optimale verzorging. Bij een Labradoodle is dit anders. De haren van een labradoodle vacht vallen niet uit maar blijven voortdurend groeien. Dat zorgt ervoor dat je deze echt goed moet verzorgen met de beste hulpmiddelen en verzorgingsartikelen. Maar ook met het juiste voer voor de hond. Want voer heeft absoluut uitwerking op de gezondheid van de vacht.

Een goede voerkeuze zorgt voor belangrijke bouwstoffen. Deze heeft uitwerking op de vacht maar ook de algemene conditie en weerstand. De juiste bouwstoffen zorgen dus voor een gezonde hond.

De Labradoodle vachtverzorging

Het verzorgen van een Labradoodle vacht vraagt kennis van het soort vacht en welke hulpmiddelen je hiervoor nodig heeft. Je kunt de vacht namelijk niet met een gewone kam borstelen. Daarvoor heb je een kam met ronddraaiende ijzeren borstel staafjes nodig. Deze roteren tijdens het kammen wat de kans op beschadiging wegneemt.

Daarnaast moet je de haren van een Labradoodle ook niet te vaak kammen of borstelen. Daarmee kun je de haarwortels beschadigen waardoor deze kunnen gaan irriteren.

Ook het gebruiken van normale hondenshampoo is niet aan te raden. De haren van een Labradoodle zijn zo anders dat je de haren hier alleen maar mee kunt beschadigen. Waardoor de hond minder mooi in zijn vacht zit.

De beste Labradoodle voeding

Een energieke hond heeft natuurlijk voldoende goede bouwstoffen nodig. Dat maakt kiezen voor de juiste voeding belangrijk. Waarbij de meeste labradoodles op vers vlees staan. In deze voeding zijn vrijwel geen toevoegingen aanwezig. Waardoor de hond uitsluitend krijgt wat hij nodig heeft.

Natuurlijk hebben brokken voor sommige mensen de voorkeur. Wanneer dit het geval is kun je het beste onderzoeken welke belangrijke bouwstoffen er in de voeding van een Labradoodle aanwezig moeten zijn.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?

Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando

De Labradoodle gebitsverzorging.
Het verzorgen van een Labradoodle gebit is bijzonder belangrijk. Bij de verzorging is het goed om voor een goede voeding variatie te kiezen. Maar ook om de hond met regelmaat te laten kluiven op botten en kauwsticks.

Door honden te laten kluiven verminder je de aanwezigheid van tandplak en tandsteen. Dit merk je aan de kleur van een gebit. Wanneer de kleur prachtig wit is en de geur minimaal heb je een gezonde hond in huis met een prachtig schoon gebit.

Natuurlijk is het raadzaam om het gebit met enige regelmaat te laten controleren bij een dierenarts. Al is het enkel voor de controle.

De Labradoodle nagelverzorging

Voor iedere hond is een goede nagelverzorging belangrijk. Welke verzorging er nodig is hangt af van de ondergrond waarop een hond dagelijks loopt. Wanneer dit een stenen ondergrond is slijten nagels doorgaans sneller. Bij andere ondergronden is regelmatig knippen bijzonder belangrijk.

Het is belangrijk om de nagellengte regelmatig te controleren. Op die manier voorkom je een verkeerde loophouding van de voetzool en pijn bij het lopen.

Weerstand en bescherming

Je wilt een Labradoodle natuurlijk ook beschermen tegen ziekte, teken en vlooien. Daarom is het goed om hiervoor de juiste middelen te kopen die het minste invloed op de weerstand hebben. Bij een dierenspeciaalzaak kun je namelijk veel kopen. Maar vrijwel alles dat je koopt kan negatieve gevolgen hebben. Het is daarom goed om in het boek Labradoodle geheimen te lezen wat je kan gebruiken en er te koop is.

Er zijn bovendien verschillende natuurlijke middelen die eenzelfde effect heeft op de bescherming en weerstand van een hond. Hierover kun je natuurlijk veel vinden en het zal je dan ook helpen een hond gezonder te houden.