De Labradoodle is een hond die je in Nederland steeds vaker ziet. Het ras Labradoodle is inmiddels tot een echte gezinshond uitgegroeid met een aantal opmerkelijke voordelen waaronder het intelligente en lieve karakter.

Het energieke lieve karakter zorgt er eveneens voor dat je de hond voldoende uitdaging moet blijven geven. Je kunt denken aan fysieke uitdaging door wandelen, sport, zwemmen of aan de slag met een behendigheidstraining.

Daarnaast kun je ook aan geestelijke uitdagingen denken. Door de intelligentie van dit ras is hier veel behoefte aan en zul je merken dat de hond tot meer in staat is. Er zijn verschillende denkspellen voor honden waarvan de snuffelmat de meest bekende variant is.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?

Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando

Wat voor hond is de Labradoodle?

De Labradoodle is van oorsprong een Australische hond. Hoewel het ras (nog niet) officieel erkend is heeft deze vanover de hele wereld al een prominente plek veroverd. Je ziet ze dan ook steeds vaker op openbare plekken en binnen Nederlandse huishoudens.

Een Labradoodle is een bijzonder ras waarbij werklust, intelligentie en een zachtaardig karakter zeker samenkomen. Waardoor het belangrijk is dat de hond voldoende dagelijkse beweging en uitdaging krijgt. Waarbij je kunt denken aan het uitoefenen van een hondensport of stevige wandelingen.

Wat fijn is aan het ras is de vacht. Waar deze bij andere honden verschillende keren per jaar uitvalt heeft de Labradoodle een doorgroeiend haar. Daardoor kunnen mensen die allergisch zijn voor een hond vaak wel voor dit ras kiezen. Waarbij een goede vachtverzorging van groot belang is.

Het karakter van een Labradoodle

De Labradoodle heeft een zachtaardig maar energiek karakter. Waarbij de werklust en bijbehorende behoeften zeker naar boven zullen komen. Door de hond voldoening en uitdaging te bieden zul je al snel merken dat de hond binnen een gezin beter tot zijn recht komt. Het is dus zeker belangrijk dat dit ras zijn energie met regelmaat kwijt kan.

Het trainen van de hond is dankzij de hoge mate van intelligentie makkelijk. Maar het is zeker goed om consequent te zijn en blijven en niet teveel ruimte te laten bij trainingen en opvoeden. Dat heeft dit ras zeker snel door. Zet daarom direct vanaf het eerste moment een stap om te trainen met een goede puppy, basis of behendigheidstraining. Wat de hond direct de uitdaging geeft die hij echt nodig heeft om zich te kunnen beheersen.

Ondanks dat het een actief hondenras is heeft de Labradoodle ook behoefte aan rust en een plek om zich terug te trekken. Zodat de batterij weer opgeladen kan worden voor de volgende uitdaging. Het is daarom belangrijk dat de hond een plek in huis heeft als een hondenmand, bench of kussen.

De labradoodle is een hond die over het algemeen goed met andere huisdieren overweg kan. Het is hierbij belangrijk dat dit goed en op de juiste manier aangeleerd zal worden. Waarbij het natuurlijk niet vanzelfsprekend is dat het daadwerkelijk kan.

Het verzorgen van de Labradoodle

Net als bij iedere andere hond vraagt ook de Labradoodle om een gepaste verzorging. Zeker omdat de vacht anders is dan bij de meeste andere honden en niet uitvalt maar doorgroeit. Daarom is het echte belangrijk dat deze goed en op de juiste manier verzorgd zal worden. Daarom is de juiste voeding kiezen ook heel belangrijk.

Met de juiste voeding zorg je ervoor dat de vacht in de juiste conditie blijft. Maar ook dat de Labradoodle voldoende bouwstoffen binnen krijgt. Het is immers een actieve hond die niet snel stil zal zitten.

Het opvoeden van de Labradoodle

Net als bij iedere andere pup begint de opvoeding direct bij thuiskomst. Het moet immers een veilige plek voor de hond zijn. Een plek waar de hond zich absoluut zal thuis voelen en leert wat wel of juist niet mag.

Het is daarom verstandig om direct te beginnen met de training. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het e-book Labradoodle geheimen dat je meeneemt in de opvoeding gericht op dit prachtige ras. Een absolute aanrader, waarbij je ook nog eens veel extra informatie krijgt die je goed kunt gebruiken.

Op deze website vertel ik je meer over dit uitzonderlijk en helaas nog niet officiƫle ras. Dat de harten van menig mens heeft veroverd. Dat doe ik niet voor niets maar omdat het vooral belangrijk is te weten waaraan een Labradoodle behoefte hebt om er een echt maatje voor het leven aan te hebben.