Wanneer je een hond in huis haalt kost dit natuurlijk geld. Je hebt te maken met veel verschillende kosten als voeding, verzorging, trainingen, verzekeringen en dierenarts kosten. Daarnaast ben je in sommige gemeenten ook verplicht hondenbelasting te betalen. Dit zijn zomaar wat kosten waar je bij de aanschaf van een Labradoodle rekening mee moet houden.

In het boek Labradoodle geheimen kun je hier meer over lezen. Omdat de Labradoodle nu eenmaal een hond is die van uitdagingen houd en deze ook nodig heeft. Deze uitdagingen kun je doorgaans niet geven zonder hondensport of training.

Om niet voor verrassingen te staan is het belangrijk dat je de kosten op rij zet. Alleen op die manier krijg je een goed overzicht. Met de kosten waarmee je te maken krijgt.

Wat kost de voeding voor een Labradoodle?

Het kopen van voeding voor een Labradoodle kan tot in de honderden euro’s per jaar lopen. Een beetje afhankelijk wat je te eten geeft. Wanneer je voor verse vleesvoeding kiest ben je vaak veel duurder uit dan met brokken. Waarbij je ook nog eens een extra diepvries moet hebben om vlees voor je labradoodle te bewaren.

Maar ook brokken kunnen veel geld kosten. Omdat je vaak brokken moet kopen die geschikt zijn voor energieke honden met een bijzondere vracht.

Om geld te besparen op voeding kan het soms verschil maken om meer in een keer te bestellen. Dan heb je vaak extra kortingen. Maar hoe dan ook, gezien het mogelijke gewicht van de Labradoodle kost hondenvoer duurder dan voor een kleinere hond.

Wat kost de verzorging van een Labradoodle?

De verzorging van een Labradoodle vraagt vaak extra zorg en aandacht. Waarbij je hulpmiddelen moet kopen en zeker een keer per jaar naar de trimmer moet. Naar een trimmer gaan kost je vaak enkele tientjes. Waarbij de trimmer de vacht knipt, wast en voorziet van een goede verzorging.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Labradoodle?

Labradoodle expert Piet de Jong onthult de technieken
om jouw Labradoodle op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Trainen Geheimen
Gratis Extra E-book: Succesvolle Tips Voor De Verzorging en Training
Gratis Extra E-book: Baas Over Je Eigen Labradoodle
Gratis Extra E-book: Je Labradoodle Laten Komen Op Commando

Een Labradoodle vacht moet je goed verzorgen omdat er mogelijk klitten kunnen ontstaan. Deze klitten zijn vaak niet direct zichtbaar maar doen de honden wel bijzonder veel zeer. Wat ook het gedrag van de Labradoodle kan beïnvloeden in negatieve zin.

Het is dus goed om een Labradoodle zelf met grote regelmaat na te lopen en te laten trimmen waardoor de klitten worden voorkomen.

Wat kost de training van een Labradoodle?

Bij de meeste hondenscholen betaal je voor een tienweekse training enkele tientjes tot soms wel honderden euro’s. De kosten voor een cursus of training kunnen hierdoor fors oplopen. Zo kost een puppycursus vaak 77 euro en een basiscursus in sommige gevallen boven de honderd euro.

Hoewel het natuurlijk geen verplichting is om een cursus te volgen helpt dit wel bij het zorgen van een uitdaging en voorzien in de behoeften.

Welke kosten zijn er nog meer?

Er zijn ook nog andere kosten waaraan je kunt denken. Zo is het altijd verstandig om een huisdier te verzekeren. Moet je in sommige gevallen jaarlijks hondenbelasting betalen en zul je regelmatig nieuw hondenspeelgoed moeten kopen.

Bij het verzekeren van een hond is het verstandig om dit al op jonge leeftijd te doen. Zo blijven de kosten voor een verzekering laag en hoef je niet na te denken of je een behandeling ide nodig is wel of niet kunt betalen. Je bent er immers voor verzekerd.

De meeste verzekeringen dekken tot wel 5000 euro per jaar. Dat lijkt veel maar wanneer je voor een huisdier specialistische behandelingen nodig hebt ben je zo een paar duizend euro verder. Met een goede verzekering sta je dus niet voor een vervelende keuze omdat je de hond financieel niet kunt helpen.

Een verzekering (basis) heb je vaak al voor enkele tientjes per maand. Je kunt hiervoor terecht bij de verzekeraars OHRA of Petplan. Soms kun je op internet profiteren van kortingen en voordelen.